Gymnasium och olika linjer i Stockholm

När ditt barn kommit upp ni den ålder som handlar om att välja linje i livet, så har det blivit dags för gymnasieskolan. Här kommer det då att finnas massor att välja mellan, precis som det kommer att finnas lika många elever som inte alls har en aning om vad de ska välja. En del gånger bli valet enkelt då intagningen till de olika linjerna på gymnasiet baseras på barnens betyg från grundskolan. Här finns det helt enkelt de som inte alls har möjlighet att komma in på de utbildningar de vill, och istället får välja en annan väg i livet. Detta kan då leda till negativa känslor, vilket då gör att ett ointresse hos studenten skapas. Ibland kanske det skulle vara bättre att anta studenter på det gamla lärlingssättet, men idag handlar det om vilka betyg som finns.

Yrkesskola eller teoretisk utbildning

När en student kommit upp i gymnasienivå, kommer detta betyda att denna individ börjar fatta sina egna beslut i livet. Detta kommer då i de allra flesta fall även gälla deras vidare utbildning. När studenten bor i Stockholm eller är villig att bosätta sig där under utbildningen, som kommer det att finnas många olika val av gymnasium. Här kommer då det första valet att vara yrkesutbildning eller om det ska vara en mera generell teoretisk utbildning. Om du väljer en yrkesutbildning i Stockholm kommer du sedan ut som en färdig produkt för en viss genre av yrken. Här kan det då handla om att du sedan måste få ett visst antal lärlingstimmar för att få kalla dig fullärd inom ditt yrke. Ett val an en teoretisk utbildning medför nästan alltid en vidareutbildning, vilket ofta sker via universitet.

Gymnasium i Stockholm med bra yrkesutbildning

Något som tidigare nämnts är att det många gånger kan vara svårt att komma in på olika linjer och utbildningar på gymnasiet utan höga betyg. I Stockholm kommer detta längre inte att vara ett faktum, precis som på många andra platser i Sverige. Här har det skapats det som kallas för yrkesgymnasium. Detta är skolor där du som till och med saknar betyg kan vara den som läser in grundskola och går din yrkesutbildning parallellt. De två största och bästa som finns i Stockholm är Yrkesgymnasiet och Framtidsgymnasiet. Här finner alla utbildningar såsom verkstadsmekaniker, svetsare, rörmokare, elektriker, snickare samt andra hantverksyrken och mycket mera.

De tre vanligaste teoretiska gymnasieutbildningarna i Stockholm

Naturligtvis finns det även de som vill gå den långa vägen för att få en teoretisk och i slutändan akademisk utbildning. I det fallet handlar det då oftast om de kommunala gymnasier som erbjuder dess linjer. Här är det i grund och botten tre teoretiska utbildningar som är de vanligaste i Stockholm, för att skapa grunden till vidareutbildning på universitet. Dessa tre är teknisk linje, ekonomisk linje och samhällsvetenskaplig linje. De tre bästa gymnasieskolorna i Stockholm för valet av dessa linjer anses vara Jensen Gymnasium Norra, NT-Gymnasiet i Järfälla och Hermods Gymnasium som även finns i Malmö och Göteborg.